اما آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به وارد کردن فشار و هل دادن کابین برای حرکت آن دارند که در نتیجه انرژی بیشتری را میطلبند. اما این موضوع در حالی است که در این مورد شکایتی از مصرفکنندگان نهایی دریافت نشده است. اگر چه همه روزه شاهد افزایش کاربرد آسانسورهای بدون موتورخانه (MRL) هستیم اما اینها دلیلی بر کاهش کاربرد آسانسور هیدرولیکی نیست و استفاده از آسانسور هیدرولیکی در کشورهای در حال توسعه با افزایش چشمگیری همراه است. برای یک دانشمند، یک آسانسور، به سادگی وسیلهای است که انرژی پتانسیلی فرد را افزایش یا کاهش میدهد بدون این که خود فرد نیاز به تامین آن انرژی داشته باشد. اما در آسانسورهای کششی، استفاده از وزنه این امکان را میدهد که به قدرت کمتری نیاز باشد. نصب آسانسور های کششی، هیدرولیک یا هوم لیفت در ساختمان های مختلف با توجه به نظر کارشناسانی که در زمینه نصب آسانسور فعالیت دارند صورت می گیرد و هزینه نصب هر یک متفاوت است.
اسانسور کششی بر حسب نوع موتور ، به دو نوع اسانسور کششی با موتور گیرلس و گیربکس دار تقسیم می شود، که در ادامه کاربرد و عوامل موثر بر قیمت هریک تشریح می گردد. در گذشته آسانسورها صرفا در امکان و مراکز تجاری بزرگ نصب میشدند اما اکنون با افزایش ارتفاع و طبقات در ساختمانهای مسکونی ضرورت استفاده از آسانسورها در این مکانها بر کسی پوشیده نیست. از سال ۱۹۹۵، شرکتهای بزرگ صنعت آسانسورسازی توجه خود را معطوف به نوع جدید آسانسورها یعنی نوع بدون موتورخانه (MRL) کردند. اما مهمتر از هرچیز، آسانسورهای هیدرولیکی بازاری پایدار را به دلیل سطح بالای امنیت و نصب آسان در اختیار دارند. امتیازات برجستهی اینگونه از آسانسورها مخصوصاً امنیت و راحتی آن باعث متقاعد شدن شرکتها و افراد به استفاده از آن شده است. با وجود این، امتیازاتی همچون هزینهی نگهداری کم، انعطافپذیری بالا در طراحی اتاقک، امنیت بالا و نصب آسان و مقرون به صرفهی آن، باعث متمایز شدن این نوع آسانسور شده است.
آسانسور کششی محدودیتهای ارتفاعی دارد که در این اواخر با استفاده از مواد جدید قویتر و بهتر همچون فیبر کربن به آنها این امکان را میدهد که ارتفاعات بیشتری را نیز پوشش دهد. توجه به تمام این معایب و مزایا برای انتخاب مناسبترین نوع آسانسور بسیار اهمیت دارد. انواع آسانسور را از لحاظ مکانیسم چاله به آسانسور کششی ،آسانسور هیدرولیکی ، آسانسور مغناطیسی ، آسانسور وینچی ، تقسیم بندی میکنیم و در مورد مزایا و معایب آنها بحث خواهیم کرد. این قطعات در هر دو طرف و در بالا و پایین بر روی کادر وزنه تعادل و یوک کابین نصب می گردد ، با ریل ها در تماس هستند و با حرکت در امتداد آنها کابین و وزنه تعادل را هدایت می کنند . اجزای آسانسور عبارتند از تابلو فرمان ، یوک کابین ، شالتر،تابلو برق سه فاز ،جعبه رویزیون ، پاراشوت،فلکه، هرزگرد، تراولینگ کابل، وزنه تعادل ،گاورنر، پشت بند، کفشک.
اگرچه آسانسورهای کششی گرانتر هستند اما در مصرف انرژی از میزان بهرهوری بالاتری برخوردار هستند. افرادی که دانش به روز، تجربه، تخصص و تعهد در کار خود داشته باشند، مطمئنا درآمدهای بالاتری نیز خواهند داشت. این آسانسور انرژی خود را از پمپ هیدرولیک و کابل برق تامین کرده اما در حالت آسانسور کابلی، انرژی حرکتی توسط موتور گیربکسها و جابجایی کابین آسانسور و قاب وزنه توسط فلکه کشش آن انجام میشود. در این حالت سوپاپ بسته است. بسته به پلان طبقه ای که در آنجا سکونت دارید می توانید آسانسور مناسب را نصب کنید. آسانسور تخت بر : آسانسورهایی هستند که برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرند که قادر به جابه جایی و قرار گرفتن بر روی ویلچر نیستند و از ویژگی های این نوع آسانسور حرکت نرم و بدون شتاب آن است که ضربه ای به بیمار وارد نشود.
سرعت آسانسور هیدرولیکی در حدود یک متر در ثانیه است.
همانگونه که در سطور بالا خواندید، استفاده از آسانسور هیدرولیکی برای ساختمانهای کم ارتفاع به دلیل هزینهی نصب کم و نگهداری آسان، فضای اشغالی کمتر و همچنین آزادی در طراحی زیباتر انتخاب مناسبی است. همچنین امنیت، اینگونه از آسانسورها آن را به انتخاب مناسبی تبدیل کرده است. از جهت دیگر، اینگونه از آسانسورها انرژی بیشتری را نسبت به آسانسورهای کششی مصرف میکنند. ویژگیهای آنها نسبت به کاربرد آسانسور میتواند متفاوت باشد. همانگونه که پیشتر نیز خواندید، انتخاب مناسب آسانسور با توجه به مزایا و معایب هر نوع از آسانسورها میتواند صورت بگیرد. همچنین کارایی روغن به عنوان مایع هیدرولیک با تغییر دما میتواند دچار تغییر شود. همچنین اگر سیستم خنک کننده و تهویه ی آسانسور مناسب نباشد و یا به خوبی کار نکند، دمای آن بالا می رود. ابعاد آسانسورهای خودروبر معمولاً ۲.۵ تا ۳ متر در ۴.۵ در ۶ متر می باشد. اینگونه از آسانسورها قادر هستند که به سرعتی بین ۱.۷ تا ۲.۵ متر بر ثانیه دست یابند.
در این شرایط هم شرکت فروش آسانسور، مهندسان و تکنسین های خود را به محل اعزام میکند تا مکان را از نظر ابعاد و اندازه بررسی کنند. بنابراین با توجه محل مورد استفادهی آن و بررسی مناسب بودن آسانسور کششی برای آن محل جهت نصب اینگونه از آسانسورها اقدام کنید. با وجود امتیازات بالای اینگونه از آسانسورها از جمله فضای اشغالی کم برای ساخت و راهاندازی، هزینهی اینگونه آسانسورها همچنان از آسانسورهای هیدرولیکی بیشتر است. دلایل اقتصادی که باعث شد از آسانسور هیدرولیکی جایگاه بهتری را برای استفادههای عمومیتر پیدا کند مربوط به هزینه، ابزار و کار کم برای نصب میشد. بخش بزرگی از کاربرد آسانسور هیدرولیکی مربوط به کشورهای در حال توسعه است. در نظر داشته باشید که بیشتر بحث انتخاب مربوط به این دسته است. در ادامه نوع دیگری از دسته بندی را شرح دادهایم. آسانسورهای کششی در کنار مزایای خود همچون سرعت بالاتر و دسترسی به ارتفاع بیشتر معایبی را نیز همچون نگهداری سخت و هزینهی نصب بالا دارند.
کاربرد آسانسور کششی جهت کاهش مصرف انرژی نیز مؤثر است.
همچنین ما برآورد قیمتی از آسانسورها ارائه خواهیم داد. همچنین آدرس شرکت طنین آسانسور غرب جهت خرید آنلاین و دریافت لیست قیمت قطعات و اجزای اسانسور نظیر ریل ، گاورنر ، پاراشوت ، ضربه گیر ، تابلو فرمان ، سیم بکسل ، زنجیر جبران ، انواع کفشک ، یوک ، فلکه هرزگرد و … ۱۵- شرکت آسانبر صنعتگر دیار کورش ارائه دهنده خدمات فروش آنلاین قطعات آسانسور در شیراز (فارس) می باشد. ۳۳- شرکت اوج فراز اروند ارائه دهنده خدمات فروش آنلاین قطعات آسانسور در اهواز (خوزستان) می باشد. ۲۲- شرکت محافظ صنعت بندر ارائه دهنده خدمات فروش آنلاین قطعات آسانسور در رشت (گیلان) می باشد.
آسانسورهای هیدرولیک با جک کششی با بهره گیری از وزنه های تعادل و مکانیزمی کاملا متفاوت عمل می کنند. زمانی که کابین آسانسور به سمت بالا حرکت میکند، وزنه به سمت پایین حرکت میکند و همچنین زمانی که کابین به سمت پایین حرکت میکند، وزنه به سمت بالا حرکت میکند. همچنین به مرور زمان افراد و شرکت های گوناگون اقدام به تکمیل نمودن و ساخت قطعات مختلف آسانسور نمودنند تا امروز ما شاهد آسانسورهای ایمن و تقریبا بی نقصی در ایران و جهان باشیم. این خرابی ممکن است جدی باشد پس بهتر است در اثر و با یک تعمیرکار ماه تماس بگیرید .تعمیرکاران آسانسور این مجموعه با تجربه و دانش بالا در کمترین زمان ممکن با کیفیت ترین خدمات را به شما ارائه می دهند . در آسانسورهای هیدرولیکی زمانی که پمپ روغن قدرت کافی را در مقابل گرانش برای به حرکت در آوردن کابین به سمت بالا تولید میکند، زمان پایین آمدن آسانسور قدرت تولید شده از بین میرود.
سرعت آسانسورهای کششی بسیار بالاتر از همتایان ادامه مطلب هیدرولیکی آنهاست. موضوع مهم دربارهی آسانسور کششی توجه به چک کردن سیم بکسل و فلکه به صورت منظم است. در این مدل از آسانسورها جک و یا پیستون از طریق سیم بکسل به کابین متصل شده است. زمانی که آنها دچار پوسیدگی میشوند، کشش میان سیم بکسل و فلکه کاهش مییابد و دچار لغزش میشود که میتواند کارایی آسانسور کششی را کاهش دهد و در صورت نادیده گرفتن، افراد را با خطراتی مواجه کند. کاربرد آسانسور کششی جهت کاهش مصرف انرژی نیز مؤثر است. موتور بسیار سریعتر از چیزی که نیاز است عمل میکند بنابراین گیربکس حلزونی سرعت آن را پیش از انتقال حرکت به فلکه کاهش میدهد. آنها میتوانند ۲.۵ متر در ثانیه دست یابند و این درحالی است که حداکثر سرعت برای آسانسورهای هیدرولیکی ۱ متر بر ثانیه است. البته که این موضوع را در نظر بگیرید که برای وزنه تعادل آسانسور، محلی که برای نصب باید درنظر بگیرید ، چیزی حدود ۳۰ سانتی متر باید باشد.
قطعات اسانسور
آسانسور مغناطیسی ساختاری کمی متفاوت از سایر آسانسورها دارد. از سویی دیگر، یکپارچگی ساختاری ساختمان اهمیت دارد؛ برای این که مشخص شود که آیا ساختمان می تواند نصب آسانسور را تحمل کند یا خیر؛ بنابراین ایمنی ساختمان از نظر تحمل آسانسور اهمیت بسزایی دارد. در زیر برخی از بهترین برند آسانسور ایرانی مشخص شده است. اطلاعات شرکت های مورد تایید سازمان نظارت بر امور آسانسور در تهران را معرفی نمودهایم و شما را با برترین برندهای آسانسور در جهان و تعدادی از شرکتهای فعال ایرانی آشنا خواهیم کرد.
اینگونه از آسانسورهای کششی میتوانند برای ساختمانهای مرتفع مورد استفاده قرار گیرند. آسانسورهای کششی در کنار مزایای بیشمار، همچون امکان استفاده در ساختمانهای مرتفع و سرعت بالا، معایبی نیز دارند. سرعت آسانسور هیدرولیکی در حدود یک متر در ثانیه است. حداکثر مسافتی که آسانسورهای کششی Geared میتوانند طی کنند حدود ۷۶ متر است. حداکثر وزنی که آسانسورهای Geared میتوانند تحمل کنند حدود ۱۳۶۰۰ کیلوگرم است و هزینهی نصب اینگونه از آسانسورها به نسبت نوع Gearless کمتر است. آنها همچنین حرکتی نرمتر و راحتتر به نسبت سیستم هیدرولیکی دارند. همچنین اینگونه از آسانسورها نگهداری سختتری نسبت به آسانسور هیدرولیکی دارند. همچنین اینگونه از آسانسورها در جابهجایی بارهای سنگین، از عملکرد بهتری برخوردار هستند چرا که آنها نسبت به نوع کششی قدرتمندتر هستند. این گونه از آسانسورها توانایی حمل بارهای سنگین تا وزن 20000 کیلوگرم را دارند و برای حمل محموله های نظامی و مهمات از آسانسورهای مغناطیسی استفاده می شود؛ به همین دلیل به این نوع از آسانسورها، آسانسورهای تسحیلاتی نیز گفته می شود.
این آسانسورها دارای یک سیستم پشتیبانی میباشد که این سیستم نقش برق اضطراری را ایفا میکند. به این دلیل اینگونه از آسانسورها برای ساختمانهای مرتفع و مدرن بسیار مناسب است. این دلیل اصلی استفادهی وسیع اینگونه از آسانسورها در ساختمانهای مرتفع است. در ابتدا کاربرد آسانسور هیدرولیکی اغلب برای بار بود اما با بهبود عملکرد آن و به دلایلی اقتصادی، اینگونه آسانسورها برای جابهجایی افراد نیز مورد استفاده قرار گرفت. آسانسور یک وسیله حملونقل عمودی است که موجب جابهجایی هرچه راحتتر مردم و کالاها میشود؛درواقع آسانسور به وسیله موتورهای الکتریکی باعث حرکت عمودی کابین میشوند. از قرن ۱۹ میلادی، آسانسورهای کابلی و آسانسور هیدرولیکی آبی برای جابهجایی عمودی مورد استفاده بود. پیش از شروع قرن ۲۱، با ورود آسانسورهای بدون موتورخانه (MRL) آسانسور هیدرولیکی با رقابتهای روز افزونی روبرو شد. البته این میزان با ورود آسانسورهای بدون موتورخانه کمی دچار کاهش شده است اما همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.
تعمیر اسانسور
جانمایی مناسب براساس محدودیت ها: از آنجایی که اتصالات مکانیکی بین پاور یونیت و چاهک آسانسورهای هیدرولیکی را لوله ها و شلنگ ها تشکیل می دهند، می توان از این خصوصیت قابلیت انعطاف استفاده نموده و بخش پاوریونیت (موتورخانه) را در محل مناسبی با فاصله 6 متری از سیلندر هیدرولیک نصب نمود. آسانسور هیدرولیکی از پمپ فشار روغن، موتور و شیر صنعتی برای راندن روغن به درون سیلندر و پیستون استفاده میکند که در نتیجهی آن اتاقک به حرکت در میآید. آسانسور کششی در انواع کاربری های خانگی ، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. موضوع دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد آن است که قیمت اینگونه از آسانسورها معمولاً از آسانسورهای هیدرولیکی همتا بیشتر است.
انواع اسانسور
این بالابر بر اساس نیروی گیربکس و الکتروموتور کار می کند و کابین آن نیز به دلیل وجود چند رشته طناب فولادی یا همان سیم بکسل، به وزنه تعادل متصل می شود. این موضوع به دلیل استفاده از وزنه برای برقراری تعادل کابین است. در آسانسورهای ماشین بر کششی سیستم تعلیق به دلیل مهار و حفظ تعادل کابین از نوع دو به یک است. همان طور که گفته شده علاوه بر استفاده از تجهیزات و متریال استاندارد، نصب و راه اندازی صحیح آسانسور بسیار مهم است، به طوری که اجرای صحیح آسانسور با متریال کاملا معمولی شاید در مقایسه با اجرای ناصحیح با متریال درجه یک بسیار ایمن تر و حرکت روان تری داشته باشد. در اینگونه از آسانسورها از گیربکس استفاده نمیشود و سرعت آنها میتواند به ۲.۵۳ متر بر ثانیه نیز برسد. از طرف دیگر، یکی از معایب اصلی آسانسورهای هیدرولیکی، سرعت پایین آنهاست. نیرو در این مدل موتورها مستقیم و بدون دخالت گیربکس به کابین منتقل میشود و برای نرم ترشدن حرکت کابین از مدار الکتریکی و رگلاتور سرعت حرکت موتور کنترل میشود.
در برخی از این کشورها صنعت آسانسورهای هیدرولیکی با پیشرفت قابل ملاحضهای همراه بوده است که باعث کاهش قیمت و بهبود عملکرد اینگونه آسانسورها شده است. از این رو در بسیاری از کشورهای در حال توسعه که دارای ساختمانهای کمارتفاع زیادی هستند، اینگونه از آسانسورها استفادهی بسیار بالایی دارد. همانگونه که اشاره شد، نصب آسانسور هیدرولیکی هزینهی کمتری نسبت به آسانسورهای کششی دارد و آنها فضای کمتری را درون ساختمان اشغال میکند. بر اساس گزارش سازمان ملی صنعت آسانسور در ایالات متحده (NEII) شرکتها در دههی هفتاد میلادی آسانسور هیدرولیکی بیشتری را نسبت به انواع آسانسورهای کششی ساختند و در سالهای ۱۹۸۰ تولید آنها بیش از دو برابر آسانسورهای کششی بود. در سالهای ۱۹۵۰ آسانسور هیدرولیکی روغنی تقریباً همزمان در آلمان و ایالات متحدهی آمریکا به صنعت آسانسورسازی راه پیدا کردد و بلافاصله توانست به محبوبیت دست یابد. این نوع در سالهای ۱۹۷۰ توسعه یافت و از سیلندر روی زمین استفاده میکند.