انتخاب مادربورد مناسب برای کامپیوتر ؛ راهنمای خرید مادربرد به زبان ساده
انتشار: مرداد 12، 1402
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404

انتخاب مادربورد مناسب برای کامپیوتر ؛ راهنمای خرید مادربرد به زبان ساده

تراشه ی دیگری که در این مادربرد به صورت جداگانه افزوده شده است، تراشه ی صدا است. اما به همان دلایلی که یک تراشه ی جداگانه برای شبکه در نظر گرفته شده است، و همچنین به عنوان مثال استفاده از کارت گرافیکی جداگانه ارزش بیشتری دارد، ایسوس تراشه ی صدا را نیز جدا کرده است. تصویر بالا، از یک مادربرد ASRock 939SLI32، به وضوح تراشه های NB/SB را نشان می دهد؛ هر دوی آن ها در زیر هیت سینک های آلومینیومی پنهان هستند؛ اما یکی از آن ها که به سوکت پردازنده نزدیک تر است و در وسط تصویر قرار گرفته، Northbridge است. چند سال پس از پایان استفاده از این محصول، هر دو تولیدکننده ی پردازنده، یعنی اینتل و AMD، پردازنده هایی را عرضه کردند که NB در آن ها ادغام شده بود.

سازندگان اصلی مادربورد[ویرایش]

مادربوردهای micro-ATX یا M-ATX، از ATX کوچکتر و از فرم فاکتور mini-ITX بزرگتر بوده و ارزش خرید بسیار بالایی دارند. این مادربوردها عموما همانند یک مربع هستند و ضمن کوچکتر بودن اندازه، امکانات بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهند. این محصولات به خاطر قیمت مناسب خود در بازار ایران به وفور پیدا می شوند. به همین دلیل است که دستگاه هایی با کارایی بالا مانند CPU و همچنین کارت گرافیک های قدرتمند با خنک کننده های مایع خنک میشوند. و شامل سنسوری برای تشخیص دادن دما هستند که با برقراری ارتباط با BIOS سیستم و یا سیستم عامل میتواند به سرعت فن های سیستم نظم ببخشد. همانطور که میدانید دستگاه های متصل شده به مادربورد برای برقراری ارتباط با سیستم عامل باید درایورشان در سیستم نصب شود.

  • ASUS، گیگابایت، اینتل، MSI و Biostar برخی از تولیدکننده های محبوب مادربرد کامپیوتر هستند.
  • مثلا اگر می خواهید ۱۶ گیگابایت حافظه رم در سیستم تان نصب کنید باید دو ماژول ۸ گیگابایتی خریداری کرده و هر یک را در یکی از شیارهای همرنگ مادربرد نصب کنید.
  • به همین دلیل است که RAM یک نوع حافظه فرار و ROM یک حافظه غیرفرار خوانده می شود.
  • تولیدکننده های مادربرد به صورت کاملا واضح شما را درمورد تطبیق پذیری اجزاء مختلف راهنمایی می کنند.
اما نکته دیگری که نیاز است تا به آن توجه شود سازگاری نوع اسلات با نوع رم کامپیوتر است. همچنین اگر قصد دارید که مستقیما به وای فای متصل شوید، پس نیاز است که مادربردی با کارت شبکه بی سیم انتخاب نمایید. حال می توانید علت نام گذاری این برد الکترونیکی به برد مادر یا مادربرد را نیز درک کنید، چرا که تعداد زیادی از اجزای اصلی کامپیوتر روی آن نصب می شوند.

به طور خلاصه باید بگوییم مادربردهایی که دارای چیپ ست های سری Z یعنی چیپ ست های Z۷۹۰، Z۶۹۰، Z۵۹۰ و Z۳۹۰ هستند برای کاربری های حرفه ای و مخصوصا گیمینگ مناسبند. این مادربردها معمولا دارای پورت ها و شیارهای PCI-E بیشتری هستند و امکانات بیشتری هم دارند. همچنین هر چند که پشتیبانی از نوع خاصی از حافظه رم مربوط به پردازنده اصلی و مادربرد است اما در مورد سوکت نیز به کار می رود. به همین دلیل در جدول زیر علاوه بر پردازنده های پشتیبانی شده توسط هر سوکت، نوع حافظه رمی که سوکت از آن پشتیبانی می کند نیز آورده شده است.

مادربرد ایسوس مدل PRIME Z270 P

در تلفن های همراه معمولا به دلیل حفظ فضای بیشتر قطعات مختلف روی برد لحیم می شوند و برخلاف کامپیوترهای دسکتاپ شما چیزی به نام اسلات توسعه نخواهید داشت. این اسلات برای اتصال کابل ساتا به مادربرد استفاده میشود، این کابل را می توانید همراه هارد یا درایو سی دی و دی وی دی خود بیابید، معمولا ۴ عدد از این اسلات ها بر روی برد اصلی قرار دارد که به ترتیب اولویت با شماره های ۰، ۱، ۲ و ۳ بر روی برد مشخص شده. مادربرد اصلی ترین بخش یک رایانه به شمار می رود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت های دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده است.

مادربرد ام اس آی مدل MSI PRO H610M-E DDR4